Welke soort telefonie heb ik nodig in mijn praktijk?

Wat is VoIP? 

Om te weten wat VoIP betekent, is het belangrijk te weten waarvoor VoIP staat. VoIP is een afkorting van Voice-over-Internet-Protocol en dit protocol maakt het mogelijk om te bellen via het internet. Het bestaande netwerk van de praktijk wordt dus gebruikt om te bellen.  

voip

Hoe werkt het? 

VoIP, of Voice over IP, is een techniek waarbij spraak wordt gedigitaliseerd en in kleine pakketjes wordt verzonden via het computernetwerk. Wanneer het eenmaal aangekomen is bij de ontvanger wordt deze data omgezet in geluid.  

Wat zijn de voordelen van VoIP?

  1. De kosten zijn in vergelijking met traditionele koopverbindingen een stuk lager: tot 30%! 
  2. Dankzij Voice-over-Internet-Protocol is uw bedrijf volledig locatie-onafhankelijk. 
  3. U behoudt hetzelfde telefoonnummer, waar u zich ook bevindt 
  4. VoIP netwerk is uit te breiden: de telefonie groeit met uw praktijk mee. Nieuwe collega’s kunnen gemakkelijk worden toegevoegd. 
  5. Er wordt een uptime (beschikbaarheid) van 99% gegarandeerd. Bovendien is de remote (van op afstand) ondersteuning heel eenvoudig. 
  6. In het online beheersysteem stel je zelf je bereikbaarheid in. VoIP biedt een grote mate van flexibiliteit aan waardoor de praktijk optimaal bereikbaar is. Er zijn bovendien allerlei handige functies om bijvoorbeeld de openingstijden te configureren of een keuzemenu aan te maken. 
  7. Het is uiteraard ook mogelijk om VoIP op de smartphone te installeren. 

Hoe verloopt de installatie? 

Een installatie van VoIP-telefonie is heel eenvoudig: 

Conclusie 

VoIP is een voordelige beslissing voor uw praktijkvoering. U behoudt hetzelfde telefoonnummer, waar u zich ook bevindt; De kosten zijn in vergelijking met klassieke telefonie 30% lager en het is heel gemakkelijk om over te schakelen naar een VoIP-systeem. 
 
Heeft u hier assistentie bij nodig? Onze specialisten komen graag bij u langs, om een analyse te maken over de mogelijkheden binnen uw praktijk. 
 
Klik hier om contact op te nemen.

Terug naar het overzicht

Een nieuw model van papieren voorschrift gaat gepaard met nieuwe regels

Lees meer

Een wegwijzer om je eigen medische gegevens te raadplegen

Lees meer

Inschrijven

Naam *
E-mailadres *
x
Deze website gebruikt cookies
Meer info Ok